Ga terug

Facetten of veneers

Facetten zijn heel dunne porseleinen schildjes die we op jouw tanden kleven. Ze verbergen verkleuring, slijtage en spleetjes tussen de tanden. Ook afgebroken hoekjes worden met facetten hersteld. Wij werken enkel met hoogwaardige porseleinen facetten. Die maken we helemaal op maat van jouw tanden. We bepalen samen de kleur, zo krijg je een heel natuurlijke look. 

Lees hoe we te werk gaan

IMG_9935.jpg

Facetten bij Dermadent

Expertise uit Zwitserland

Wij plaatsen facetten tand per tand. Onze werkwijze is echt expertenwerk.
Tandarts Elisabeth De Maesschalck volgde hiervoor doorgedreven opleidingen, onder andere aan het tandheelkundig centrum in Zwitserland.

Duurzaam porselein

Met oog op het mooiste resultaat maken we enkel gebruik van duurzaam porselein. Dit specifieke state-of-the-art materiaal geeft je de garantie op een stralende natuurlijke glimlach met natuurlijk ogende tanden.

Nazorg en levensduur

Facetten moet je, net als je eigen tanden, goed verzorgen. Als je je facetten correct onderhoudt, mag je een levensduur van 10 jaar verwachten. Wij helpen hier graag bij, onze mondhygiëniste Axelle Lefevre geeft je tanden graag om de 6 maanden een uitgebreide reinigingsbeurt. De facetten zijn gemaakt uit porselein, daarom kan het aangeraden zijn een knarsbeugel te dragen.

Hoe gaan we te werk?

 1. De perfecte mondhygiëne

  Een goede mondhygiëne is cruciaal. Vooraleer we starten met het plaatsen van facetten, moet je ganse gebit in topconditie zijn. Dat wil zeggen: geen gaatjes, geen ontstekingen en geen bloedend tandvlees. De levensduur van facetten wordt verlengd wanneer ze op een perfect gezond gebit worden geplaatst.

 2. Een persoonlijk mondzorgplan

  In Tandkliniek Dermadent hebben we een professionele fotostudio. Hier nemen we foto’s van je gezicht en je gebit. Daarna maken we afdrukken van je tanden. De foto’s in combinatie met de afdrukken vormen samen het studiemateriaal waarop we ons baseren om je persoonlijk mondzorgplan op te maken. Deze fase is dus het ideale moment om je wensen te bespreken: wil je witte facetten of eerder een natuurlijkere kleur?

 3. Een testmodel

  Nadat we jouw mondzorgplan opstelden, maakt onze eigen tandtechnicus een voorlopig testmodel. Dit wordt op je tanden geplaatst zodat je een beeld kan vormen van het eindresultaat. Waar nodig, passen we aan.

 4. Minimaal slijpen: een natuurlijk resultaat

  Nadat we samen het testmodel goedkeurden, starten we met het klaarmaken van je gebit. We slijpen je tanden om een perfecte pasvorm te krijgen met een zo nauw mogelijke aansluiting met je natuurlijke tanden en je tandvlees. We streven er naar om zo weinig mogelijk van je natuurlijke tanden weg te nemen. Zo blijven ze stevig. Daarna brengen we voorlopige facetten in kunststof aan op je tanden. Je gaat dus nooit met een zichtbaar onafgewerkt gebit buiten.

 5. Een pasbeurt voor een ideaal resultaat

  Wanneer het slijpen achter de rug is, is het tijd om jouw facetten te passen voor we ze definitief kleven. We halen dus je voorlopige kunststoffacetten er af, passen je definitieve facetten en brengen dan de voorlopige exemplaren terug aan. Tijdens het passen bespreken we uitgebreid het resultaat: we sturen bij waar nodig.

 6. Het plaatsen van de facetten: expertenwerk

  We kleven de facetten 1 voor 1 op je natuurlijke tanden. Die techniek is echt specialistenwerk. De kwaliteit van de plaatsing is van onschatbare waarde voor de houdbaarheid én het natuurlijke uitzicht. We werken met een rubberdam. Iedere tand wordt apart geïsoleerd van het tandvlees en speeksel. Eens de isolatie optimaal is, worden de facetten tand-per-tand gekleefd. Zowel de tand als het facet ondergaan hierbij een heel specifieke methode met als doel een optimale kleefkracht.

Onze facetten of veneers expert

Afspraak maken

 • elisabeth.jpeg
  Elisabeth De Maesschalck

  Tandarts Elisabeth De Maesschalck is zaakvoerder en gepassioneerd door esthetische tandheelkunde. Ze is expert in professionele bleaching en facetten of veneers

   

  Riziv: 3-06066-66-001

  BE 0819.893.587

  Niet geconventioneerd

Andere behandelingen