Ga terug

In- en onlays

In- en onlays zijn gemaakt uit het hoogwaardig keramisch materiaal van het merk E-Max. Duurzaam en qua kleur helemaal hetzelfde als je eigen tanden. Een inlay is een hoogwaardige vulling die past in de holte van je kies en die de wanden verstevigt. Een onlay vult niet enkel de holte van de tand maar verstevigt ook het kauwoppervlak. We plaatsen een onlay om een betere aansluiting met de andere tanden te krijgen of om opstapelen van voedselresten tussen de tanden te voorkomen. Met deze techniek voorkom je ontstoken tandvlees, herstellen we je tand én verlengen zijn levensduur.

inlay-onlay.jpg

Hoe gaan we te werk?

  1. Digitale afdruk

    Om de in- of onlay perfect te laten passen op je tand wordt een digitale afdruk genomen. Wij gebruiken het Medit scantoestel: dankzij deze uiterst precieze toptechnologie past alles perfect in/op je kies. Soms maken we ook nog afdrukken met een pasta, dit geeft ons het beste beeld.

  2. Maken van de in-en-onlays

    Met als basis de digitale afdruk, worden je in- en onlays in het tandlabo door computergestuurde machines uit een blok keramisch materiaal gefreesd. Perfect op maat en helemaal passend bij de kleur en vorm van je eigen tand.

  3. Opruwen en plaatsing

    We reinigen je tand met een soort zandstraler. Deze fase is cruciaal voor de levensduur van je in- of onlay. Om alles netjes te houden, zonder bacteriën of speeksel, gebruiken we een rubberdam. Je tand wordt volledig gescheiden van je tandvlees en de rest van je mond. Op deze manier streven we naar perfecte hechting en stevigheid.

Onze in- en onlays experts

Afspraak maken

Andere behandelingen